Retourneren & garantie

Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je bestelling, dit kan zijn, schade bij aflevering, een verkeerde levering of ben je niet tevreden over het aangeschafte product? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. In overleg zal altijd de beste en snelste oplossing geboden worden. 

Wij hanteren een 14 dagen retourrecht, om zonder opgaaf van redenen het product op eigen kosten te retourneren, ingaande de dag van ontvangst. De aankoop dient compleet, onbeschadigd en in de originele verpakking naar ons te worden verstuurd.

Lees vooraf onze Voorwaarden Retourzendingen goed door.


Retourprocedure

Je kunt om diverse redenen de keuze maken de bestelling, of een deel hiervan te retourneren. Voor iedere reden geldt een andere retourprocedure. 
Om misverstanden en vertragingen te voorkomen kies je hieronder de reden van retour die het beste aansluit, bij die van jou en volg de aangeven stappen.


Ik ben niet tevreden met mijn aankoop

Dat is spijtig om te horen maar dat kan helaas gebeuren, geen nood. Voor bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen na ontvangst. Binnen deze termijn mag het product geretourneerd worden. 
Retour altijd eerst vooraf aanmelden per mail [email protected] voordat je overgaat tot het versturen. 

Wij kunnen een retour alleen terug nemen wanneer deze compleet is, geheel onbeschadigd, ongebruikt en in de originele verpakking zit. 

Verzendkosten voor het terug sturen worden in dit geval niet door ons vergoed.

Lees vooraf onze Voorwaarden Retourzendingen.


Mijn bestelling is beschadigd en/of defect aangeleverd

Het is heel erg vervelend wanneer een product beschadig aankomt en we gaan dit dan ook zo snel mogelijk oplossen! Meld dit daarom direct bij ons via de mail [email protected]
Wij zullen de retourprocedure in gang zetten waarbij we snel overgaan op Vervanging of Terugstorting.
Wij raden altijd aan, om bij ontvangst de bestelling direct te controleren!

Verzendkosten voor het terug sturen worden in dit geval door ons vergoed.

Lees vooraf onze Voorwaarden Retourzendingen.

Transportschade

Allereerst is het belangrijk dat je een ernstig beschadigde pakket nóóit in ontvangst neemt. Levert de transporteur een beschadigd pakket af, dan kun je deze weigeren en dan direct contact met ons opnemen.
Als je een pakket met schade wel wilt accepteren, omdat de schade op het eerste gezicht lijkt mee te vallen, geef dan op het ontvangstbewijs van de bezorger aan, dat je het pakket met schade hebt aangenomen. Mocht dan blijken dat het product in het pakket ook beschadigd of defect is, dan kunnen wij dit probleem sneller afhandelen.


Onjuist product ontvangen of besteld

Onze excuses als je het verkeerde product hebt ontvangen, we willen dit zo snel mogelijk herstellen. Meld dit daarom direct bij ons via [email protected]

Verzendkosten voor het terug sturen worden in dit geval door ons vergoed.

Heb je per ongeluk het verkeerde product besteld volg dan de retourprocedure Ik ben niet tevreden met mijn aankoop.

Lees vooraf ook onze Voorwaarden Retourzendingen.


Defect product binnen de garantietermijn

Voor ieder geleverd product geldt een garantie, zoals deze door de fabrikant van het desbetreffende product wordt vastgesteld.
Op alle producten zit een garantie termijn van minimaal 1 jaar. En dit wordt natuurlijk altijd nageleefd mits aan de voorwaarden van de garantie is voldaan.
Fabricage fouten vallen uiteraard wel onder garantie. Gebruiksslijtage valt hier niet onder, evenals beschadigingen, die zijn ontstaan door verkeerde montage of gebruik ervan.
Retour altijd eerst aanmelden per mail [email protected] voordat je overgaat op het versturen. 

Verzendkosten voor het terug sturen worden in dit geval door ons vergoed.

Lees vooraf onze Voorwaarden Retourzendingen.


Het product heeft een slechte pasvorm

In geval van een slecht passend product zullen wij altijd vragen om duidelijk foto’s toe te sturen per email. Zodat wij een helder beeld krijgen van het probleem. Mocht het product niet passend te maken zijn, dan zullen we vragen het naar ons terug te sturen. Wij zullen dit product zelf beoordelen en daarna zal overgegaan worden op Vervanging of Terugstorting.

Let op! Controleer altijd eerst de pasvorm van het product voor je deze in kleur laat spuiten of gaat monteren. Gespoten of gemonteerde onderdelen kunnen namelijk niet geretourneerd worden. Voor aftermarket onderdelen geldt wel dat aanpassingen soms noodzakelijk zijn om het product goed passend te krijgen.

Verzendkosten voor het terug sturen worden in dit geval niet door ons vergoed.

Lees vooraf ook onze Voorwaarden Retourzendingen.


Voorwaarden retourzendingen

Bij het retourneren van een product vragen wij de retourprocedure te volgen die het beste aansluit bij jouw reden van retour. Lees ook de onderstaande voorwaarden goed door, om teleurstelling en verwarring te voorkomen

Uitzonderingen

De volgende producten kunnen niet geruild of geretourneerd worden;

  • een beschadigd of incompleet product
  • speciaal bestelde producten
  • in kleur gespoten producten
  • gemonteerde producten
  • aanbiedingen
  • cadeaubonnen
Kosten retourzending

Is de reden van retour een beschadigd ontvangen product, een verkeerd geleverd product of en garantie afhandeling, dan worden de verzendkosten voor het terug sturen vergoed door ons.

Indien je niet tevreden bent over een aankoop, de pasvorm niet naar wens is of per ongeluk het verkeerde product besteld hebt, dan worden de verzendkosten voor het terug sturen niet door ons vergoed.

Hoe te retourneren
  • Neem vooraf altijd eerst contact op met onze klantenservice, zij zullen je informeren waar het te retourneren product naartoe gestuurd moet worden. Houd er rekening mee dat niet-geautoriseerde retouren niet geaccepteerd zullen worden.
  • Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Fullcartuning is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van retourgestuurde producten. Je wordt verzocht om het product terug te sturen met een betrouwbare internationale vervoerder welke een tracking service aanbiedt (zoals PostNL of GLS).

Je kunt de goederen nartuurlijk ook retourneren in onze showroom in Nijkerk.

Zorg ervoor dat je de originele verpakking gebruikt wanneer je een product gaat retourneren. Het te retourneren product moet in dezelfde conditie bij ons aankomen als dat door jouw ontvangen is. Bij gebruikssporen of beschadigingen behoudt Fullcartuning zich het recht voor om de retour te weigeren en/of uit te keren.

Er dient een kopie van de aankoopfactuur te worden meegestuurd.

  • Als middel tegen potentieel misbruik heeft Fullcartuning het recht om geen vergoeding uit te keren aan ieder die in onze ogen onrechtmatig gebruik maakt van dit retourbeleid.

Vervanging of Terugstorting

Wanneer je een artikel retourneert, ontvangt je automatisch een bericht wanneer de retourzending bij ons binnen is (e-mail of telefonisch). Zodra we je retour hebben ontvangen en gecontroleerd, zullen we een vervangend exemplaar opsturen of het volledige aankoopbedrag terugstortten inclusief de verzendkosten (mits de fout bij Fullcartuning ligt).

Wij zullen de retour binnen 7 werkdagen verwerken (gerekend vanaf de datum dat je het artikel verzonden hebt).


Klachten en Suggesties

Klachten, suggesties, tips of complimenten? We horen het graag!

De klant staat bij ons altijd centraal, wij willen dat jij 100% tevreden bent over iedere aankoop die je bij ons doet. Mocht je toch een slechte ervaring hebben met onze service dan hopen we dat je dit met ons wilt delen. Samen komen we er altijd uit.

Suggesties en opmerkingen geven ons de kans onze dienstverlening verder te verbeteren.

Laat het ons weten via e-mail ([email protected]), telefoon ( 0031332466302 ) of in onze showroom in Nijkerk.