Eventuri Lucht Inlaat Type B Carbon BMW 1-serie,2-serie,3-serie

SKU
93505
Verwachte levertijd 5-10 werkdagen
€ 1.547,00 € 1.278,51
 • Gratis verzending vanaf € 175,- Normaal vanaf € 6,95 per bestelling.
 • Niet tevreden? Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd om je aankoop te retourneren.
 • Professioneel advies nodig? Start een live chat of stuur een mail naar [email protected]
Meer informatie
Meer informatie
SKU93505
MerkEventuri
FabrikantcodeEVE-B58-CF-INT
MateriaalCarbon
StijlType B
UniverseelNee
Auto Merk NaamBMW
Auto Model Naam1-serie,2-serie,3-serie
CertificaatGeen certificaat
AantalComplete Set
MontagemateriaalJa
Productgewicht (gram)6
Geschikt voor
Beschrijving

Het B58 Eventuri-inlaatsysteem is een ander voorbeeld van een "Complete System"-principe. Het demonstreert de perfecte balans tussen het toestaan van een onbeperkte luchtstroom met onze open filterbehuizing en het handhaven van een lage IAT door koude luchtverzadiging met onze schep- en schildcombinatie. Elk detail is minutieus ontwikkeld, van de prepreg-koolstofstukken tot de dubbellaagse hitteschilden. Deze intake zet een nieuwe maatstaf in ontwerp en vakmanschap voor het B58-platform.

Het B58 Eventuri-systeem maakt gebruik van een gepatenteerde koolstofvezelbehuizing die zorgt voor een aerodynamisch efficiënt luchtstroompad van het filter naar de turbo. Niet zomaar een kegelfilter met een hitteschild, maar een uniek ontwerp dat het Venturi-effect oproept en laminaire stromingscondities handhaaft om de weerstand op de turbo te verminderen.

De filterbehuizing bestaat uit een high-flow filter, aluminium kap, lasergesneden beugel, carbon hittemantel en de carbon pod zelf, die uitschuift om de MAF-sensor en turbobuis op te nemen. De koolstofhouder omhult het omgekeerd gemonteerde filter en vormt de luchtstroom soepel naar de geïntegreerde MAF-inlaatbuis. Deze soepele vermindering van het dwarsdoorsnede-oppervlak roept het Venturi-effect op, waarbij de luchtstroom versnelt terwijl de laminaire omstandigheden behouden blijven. Het kan worden gezien als een grote snelheidsstapel. Het koolstoffilterhuis en de inlaatbuis zijn geïntegreerd als één doorlopend stuk. Dit vermindert het aantal interne interfaces en zorgt voor een soepelere luchtstroom naar de turbo. De diameter van de buis gaat soepel over van de vereiste diameter aan het uiteinde van de MAF-sensor naar de grotere diameter van de turbo-inlaat.

Er is veel aandacht besteed aan de hitteafscherming aangezien de inlaat zich naast het uitlaatspruitstuk bevindt. Hiervoor gebruikte Eventuri een dubbellaags hoofdscherm met een zilveren afwerking aan de uitlaatzijde en zwart aan de inlaatzijde. De zilverlaag reflecteert stralingswarmte van de uitlaat en de zwarte laag absorbeert stralingswarmte aan de inlaatzijde. De luchtspleet tussen de twee lagen fungeert als een isolator om te voorkomen dat de geleidende warmte zich naar de binnenste laag verspreidt.

Elk inlaatsysteem omvat:

 • Prepreg-koolstoffilterbehuizing en geïntegreerde MAF-buis
 • High Flow dubbele kegel luchtfilter
 • Aluminium kap voor een soepele invoer van de luchtstroom
 • Prepreg Koolstofschep
 • Prepreg Koolstoffiltermantel
 • CNC-gefreesde MAF-baas
 • Dubbellaags hoofd hitteschild
 • Dubbellaags secundair schild
 • Lasergesneden montagebeugels
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Eventuri Lucht Inlaat Type B Carbon BMW 1-serie,2-serie,3-serie
Uw waardering
Stel een vraag