Eventuri Turbo inlaat Gen 2 Carbon Audi RS3,TTRS

SKU
93484
Verwachte levertijd 5-10 werkdagen
€ 740,00 € 611,57
  • Gratis verzending vanaf € 175,- Normaal vanaf € 6,95 per bestelling.
  • Niet tevreden? Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd om je aankoop te retourneren.
  • Professioneel advies nodig? Start een live chat of stuur een mail naar [email protected]
Meer informatie
Meer informatie
SKU93484
MerkEventuri
CertificaatGeen certificaat
FabrikantcodeEVE-TRB8V8S-LHD-NIL
MontagemateriaalJa
Aantal1 Stuk
Auto Merk NaamAudi
Auto Model NaamRS3,TTRS
MateriaalCarbon
UniverseelNee
VersieGen 2
Technische Details<strong>LET OP: <strong/>Om deze Inlet te monteren heeft u artikelnummer 93486 nodig</strong></strong>
Geschikt voor
Beschrijving

Montage voor RS3 8V Gen 2 en TTRS 8S Links- en rechtsgestuurd. Afgewerkt in onbewerkte koolstof - geen blanke lak.

We presenteren een wereldprimeur: een volledig carbon RS3/TTRS turbo-inlaatelleboog. We hebben maanden van intensieve R&D geïnvesteerd in het ontwikkelen van een inlaat die geen ruimte laat voor compromissen. VOLUME – STROOMKWALITEIT – TEMPERATUUR zijn de 3 belangrijkste ontwerpcriteria waaraan we wilden voldoen.

1) VOLUME: Inlaatdiameters - Eventuri 103 mm: voorraad 72 mm. Uitlaatdiameters - Eventuri 74 mm: voorraad 56.4 mm. Het is duidelijk dat met aanzienlijk grotere interne diameters, de Eventuri-elleboog een veel groter intern volume inkapselt dat het stroompad naar de turbo verkleint.

2) STROOMKWALITEIT: Alleen een groot intern volume hebben is niet goed, tenzij het stroompad ook een soepele luchtstroom naar de turbo mogelijk maakt. Door gebruik te maken van Prepreg Carbon Fiber op hoge temperatuur zijn we erin geslaagd om een glad binnenoppervlak te bereiken. De standaard en andere aftermarket-ellebogen zijn daarentegen allemaal gemaakt van gegoten aluminium dat een ruw binnenoppervlak heeft. Dit in combinatie met de vloeiende kromming van de elleboog resulteert in een stroompad dat turbulentie minimaliseert.

3) TEMPERATUUR: Het laatste criterium was om de geleiding van warmte in de luchtstroom te minimaliseren. De standaardinlaat is direct verbonden met de turbo en geleidt dus onmiddellijk warmte als de turbo opspoelt. Ons systeem maakt gebruik van een machinaal bewerkte flens die wordt aangesloten op de turbo en vervolgens een siliconenkoppeling met een geïntegreerde thermische afstandhouder om te voorkomen dat de koolstofelleboog direct contact heeft met de turbo. Deze barrière in combinatie met de lage thermische geleidbaarheid van koolstofvezel resulteert in minder warmteoverdracht naar de luchtstroom.

Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Eventuri Turbo inlaat Gen 2 Carbon Audi RS3,TTRS
Uw waardering
Stel een vraag